Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тоест, сега не му е времето да се занимавам... това, което ме притеснява е дали тоя праг няма да се саморазлепи до пролетта, когато температурите ще са подходящи за лепене.
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
      Тоест, сега не му е времето да се занимавам... това, което ме притеснява е дали тоя праг няма да се саморазлепи до пролетта, когато температурите ще са подходящи за лепене.
      Не е добре наистина, ще ти снимам какви двойно лепящи съм ползвал и съм доволен. Праг не съм лепил, други неща по колите.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Добре, колега, и на теб ще ти бъда благодарен

Comment

Добре, колега, и на теб ще ти бъда благодарен
          Click image for larger version

Name:	DSC_0736.jpg
Views:	1
Size:	99.0 Килобайта
ID:	2350688
          Click image for larger version

Name:	DSC_0737.jpg
Views:	1
Size:	96.9 Килобайта
ID:	2350689

Comment

• И това е с временен ефект за съжаление
            Alfa Romeo 1.9 JTD TI ама не баш sigpic

Comment

• Всичко лепящо вероятно ще е с временен ефект, въпросът е, че ако запусна съвсем праговете в един момент може и да останат някъде по пътищата. Ако всички изредени по-горе методи за лепене държат поне 1 година, не ме бърка да повтарям операцията през известно време, но в момента хем е зейнало грозно и ме дразни като погледна колата, хем тръгва да разлепя и здравите до момента места. Нямам особен избор май...

Comment

• до момента нищо лепено с тези от снимката не се е разлепило, става въпрос за години.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  до момента нищо лепено с тези от снимката не се е разлепило, става въпрос за години.
                  А кой от 2-та вида двойнолепящи лепенки от снимката по-горе би препоръчал за праговете?

Comment

А кой от 2-та вида двойнолепящи лепенки от снимката по-горе би препоръчал за праговете?
                    Общо взето са еквивалентни, трябва да вземеш за прагове по широка.

Comment

• А като продължение на горния въпрос - с какво най-лесно да махнем остатъците от силикон по ламарините на колата?
                      156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                        А като продължение на горния въпрос - с какво най-лесно да махнем остатъците от силикон по ламарините на колата?
                        С разредител, или с бензин е по добре за лака на боята....

---------- Post added at 23:13 ---------- Previous post was at 23:08 ----------

Прагове съм лепил с полиуретанова пяна дето е слагат при монтажа на дограми......и държаха години....така и продадох колата......не знам какво е станало по нататък...
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Колеги, днес цял ден бях под колата, смених вътрешните карета. До тук добре, но открих друг проблем, водния радиатор сълзи в единя край. Някой може ли да ме ориентира от къде ще ми е най-лесно да го извадя и какво да разглобя, за да не свалям излишни неща и да си усложнявам процедурата по смяната? 156 спортвагон 1.9 16в е колата

Comment

• Първоначално публикувано от dddimitrovvv Покажи съобщение
                            Колеги, днес цял ден бях под колата, смених вътрешните карета. До тук добре, но открих друг проблем, водния радиатор сълзи в единя край. Някой може ли да ме ориентира от къде ще ми е най-лесно да го извадя и какво да разглобя, за да не свалям излишни неща и да си усложнявам процедурата по смяната? 156 спортвагон 1.9 16в е колата
                            Сменял съм на моята 156 седан тс, може да видиш темата ми.

Comment

Съгласен за двойнолепящото. Има и на 3М хубави, но са малко по-скъпи. Има сайтове в нет-а, от които можеш да поръчаш.
                              Моите прагове (PUR праг на Зендер) са залепени изцяло с Wurth-ски силикон/лепило, който е на "салам". Има черен и сив. Хем е здрав, хем е еластичен. Почти на 5 години са.
                              146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                                Сменял съм на моята 156 седан тс, може да видиш темата ми.
                                Благодаря!

Comment

Working...
                                X